Alla inlägg den 18 maj 2009

Av Therese Franzén - 18 maj 2009 11:10

Bilden är från maj förra året.  


Ja, då är man med dator igen. Måste säga att man nog är lite datorberoende.

Undra om det finns behandling mot sånt?

Det finns det ju mot allt annat. Det är alltid bra att ha den till hands. Man kanske vill läsa om molusker eller titta genom mailen eller ta fram ett recept eller betala räkningar eller skriva ett par rader här.


Den 9 maj hade vi dop för Alva. Det var jättefint och hon sa inte ett knyst under hela tiden. Elin var också fantastiskt duktig och tittade storögt på allt runt i kring. Var med och tittade i dopfunten när vattnet hälldes upp men ville inte hjälpa till. Tack till alla som var med och för finfina presenter till Alva.

Det var ju lite speciellt med dopet eftersom vi hade det i Landeryds kyrka. Petra är ju döpt och även begraven där så det kändes lite extra just därför.

Vi gjorde fint och satte fina blommor där den dagen.


Barnen växer och mår bra. Alva väger 6055 g och är 60 cm lång. Hon växer lite snabbare än Elin men hon är också lite mer matglad. Förstod först inte varför mina beräkningar gick helt fel, att sommarkläderna skulle passa även till Alva men det lär de inte göra. Hon använder de storlekarna nu så det är väl bara att ge sig ut i shoppingvimlet. Men det gör mig inte ledsen. Det är ju det bästa jag vet!!!!

Elin har börjat fråga vad saker och ting betyder men det tog en stund innan jag förstod vad hon menade. Hon säger: "Vad heter det?" Vilket betyder: "Vad betyder det?"

Hon tycker också om rollspel. Med kompisar så leker de mamma, pappa, barn, hund och katt. Med mormor och mig så spelar hon teater eller gör föreställning som Elin säger. Då ska vi vara draken, prinsessan och riddaren. Precis som i Barbapapas teater. I lördags fick morfar vara publik. Som sköld använder hon locket till korgen inne på mormor och morfars badrum.


Det där med sovandet är jag fortfarande helt överraskad över. Båda barnen sover som små prinsessor. Elin vaknar en gång och vill komma in till oss men somnar direkt. Ofta sover hon ganska länge även om hon vaknat tidigt just denna vecka. Alva somnar själv på kvällarna och ammas endast en gång fortfarande så någon sömnbrist lider jag inte av. Igår nattade Mathias Alva och han blev väldit förvånad över att det gick så smidigt.


Idag skulle vi åkt bussen till Myran men det blev det inget av såvida jag mycket gärna hade velat bli jätteblöta på vägen dit. Det fullkomligt öser ner. Men hoppas att det blir bättre framåt lunch så vi kan promenera bort till Hackeforsgården istället. Man är ju inte den där friluftsmänniskan som skaffat sig bra skor att gå i när det regnar. Elin skulle absolut varit torr men icke jag.


Vädret är inte lika fint som det var förra året vid denna tid men det har inte heller varit dåligt bara lite blåsigt. Har lite koll på det eftersom det var då vi fick reda på att vi väntade Alva. Den 10 maj hade Elin badat ett antal gånger i poolen och åkt rutschkana ner i den. Det var närmare 30 grader i luften och gräsmattan hade redan blivit bränd. Men det är bara att hoppas att HELA sommaren blir varm och skön istället.

Om ca fyra veckor börjar Mathias semester. Han ska vara ledig i nästan sex veckor vilket blir jättehärligt. Vi ska åka iväg med mamma och pappa, förhoppningsvis till Göteborg med Lillis och Ove och någonstans med Anna och Rille. Sen blir det Kolmården framåt augusti och då hoppas vi att Elin vill lämna napparna till Bamse. Så det är fullt upp som vanligt men det är bara skoj.


Nä, nu får det bli lunch om jag kan slita Elin från Madicken :-)!!!


Dagens :-): skönt att trädgården är i hygglig trim.

Dagens :-(: regn.....


Ovido - Quiz & Flashcards