Alla inlägg den 9 juli 2009

Av Therese Franzén - 9 juli 2009 08:37

Det är så underbart att se Elin tycka så mycket om sin lillasyster trots en del tjuvnypp och otillåtna lyft så är hon för det mesta den allra finaste storasyster. Hon kramas och pussas, hon vill att man berättar saga om när hon har bebis i magen och att bebisen ska heta...Alva.


Igår var Elins kärlek Alex här en stund. Han fyller nio år och hon är helt betagen i honom. När han väl skulle cykla hem blev hon så ledsen och grät hejdlöst länge. Helt förstörd!


Alva var på 6-månaderskontroll igår. Hon väger 7090 g och är 64 cm lång. BVC-sköterskan lyckades plantera in en oroande känsla hos mig. Hon vill följa Alvas huvudmått och se så att hon är "frisk och fin." Förmodligen beror den lite dalande kurvan på att hon har platt huvud eftersom hon fortfarande inte ligger på mage så mycket. Jag ställde frågan om det kunde vara något annat, svaret blev:

"Det behöver inte alls vara något annat."

Klart man börjar fundera och kolla extra mycket på Alvis.

Som tur var så hade vi ett läkarbesök direkt efter och han kommenterade BVC-sköterkans analys med ett snett leende och "jag-har-varit-med-om-detta-förr-blick":

"Allt ser jättefint ut. Absolut inget att oroa sig för."

Han visste att huvudet återfår sin form och det var inte snack om något annat avvikande.


Jag väljer att lyssna på läkaren. BVC-sköterkan har tidigare varit ganska icke trovärdig och rätt snurrig.

Usch, för röriga BVC-tanter.....


Trevlig torsdag.

Kram

Av Therese Franzén - 9 juli 2009 08:06

Sju vuxna och sex barn, så många var vi här igår. Det var mycket trevligt med middagsbesök av Marie, Lotta, Henke, Anna, Rille och alla barnen. Vi satt ute bland myggen och barnen lekte ute till sent på kvällen.


Tapetseringen är äntligen klar. Det blev en grå, fin vägg så nu ska bara det fina, gamla skrivbordet slipas och målas vitt, en gardin, lampa och matta ska inköpas.


Idag ska jag till jobbet på möte och sen blir det sedvanlig sommarmiddag. Ska bli mycket trevligt!


Hörs sen.

Kramis från mig.

Ovido - Quiz & Flashcards